Kutak za roditelje

Kontakt

Ravnatelj

Ravnatelj

Četvrt Vrilo 1, Omiš

098/306-521

021/862-603

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Tajništvo - uplate roditelja

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/635-012

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Računovodstvo

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/648-634

Stručna služba

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/745-677

djecji.vrtic.omis2@st.t-com.hr

Božićni blagdani u Dječjem vrtiću Omiš Ispis
Četvrtak, 19 Prosinac 2019 12:24

Božićni i novogodišnji blagdani – najljepši i djeci najdraži dio godine. Kad sve svjetluca i sjaji, kad nas mirisi vrate u godine djetinjstva, gradom zavlada božićni duh – ne možeš mu odoljeti. S velikim elanom i mi smo ga prigrlili. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Omiša i tetom Petrom Bartulović, odlučili smo postati dio božićne čarolije.

Dobili smo čast okititi božićno drvce u zgradi Općine. Okitila su ga djeca i tete dječjeg vrtića Pčelica, našeg eko-vrtića. Svi ukrasi bili su od prirodnih materijala, kao i jaslice. Zajedno s tetom Ivankom Galić vrijedno smo ga kitili uz veselu pjesmu i graju. Nitko tko je prolazio pored te razigrane grupe nije odolio da i sam stavi koji ukras, pa tako ni gradonačelnik Ivo Tomasović.


Djeca, roditelji i tete iz popodnevnih grupa dječjih vrtića Potočić, Visibaba, Radost i Galeb pripremili su na radionicama zanimljive „snježne“ kugle i snjegoviće od drveta za ukrašavanje drvca na Poljičkom trgu. Po velikoj buri i hladnoći svi su došli i uz božićne pjesme okitili i taj borić. Plesu i pjesmi pridružili su se i roditelji i prolaznici.


U Božićnom gradu, 14. i 21. prosinca nastupila su djeca jutarnjih grupa D.V. Omiš: Visibaba, Potočić, Galeb i Radost. Svojom pjesmom i recitacijama svima okupljenima su poželjeli sretan Božić i Novu Godinu.


Ali, to nije sve! Sva djeca iz D.V. Omiš priredila su jedinstvenu božićnu izložbu i kreativnu radionicu za sve ljude dobre volje. Mnoštvo slika i crteža s božićnim motivima lelujalo je na vjetru u Ulici dobrih želja djece D.V. Omiš. Svi koji su željeli uputiti nekome dobre želje mogli su to uraditi bojama na velikim, bijelim papirima. Na naše veselje, uradili su to i veliki i mali!


U cijelom tom veselom božićnom šušuru nismo zaboravili ni one koji nisu u mogućnosti proslaviti Božić kako bi to trebali. Zato smo se pridružili akciji Caritasa Splitsko-makarske Nadbiskupije „Ti si dio mene“, za vrtiće „Slatkiš tjedno, za dijete jedno“, pod geslom „Ničije ruke nisu toliko male da ne mogu činiti velika djela“. Svako naše dijete pripremilo je poklon za jednu dijete dajući mu dio sebe – najdražu igračku, odjevni predmet, priču, slatkiš. Roditelji su se pridružili kupujući namirnice, higijenske potrepštine, odjeću. Više od 400 paketa zatrpalo je naš ured 13.12. kada je akcija završila. Kombi Caritasa je jedva sve ukrcao uz primjedbu vozača: „Vi u Omišu stvarno ste se iskazali, veliko vam hvala!“.


Ponosni smo na sve što smo uradili, a najviše na to što smo mnogima učinili da im ovaj Božić bude sretan i veseo!

Svakom našem djetetu, roditelju, prijatelju Vrtića želimo blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2020 godinu!

                                                                                                   u ime djece i djelatnika D.V. Omiš

                                                                                                                    Ela Ćoso, ravnateljica

 
Ekološki kutak u dječjem vrtiću Pčelica Ispis
Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 13:40
Početkom 2019. godine u dječjem vrtiću "Pčelica" odgojitelji su u međusobnoj interakciji uočili potrebu da kod djece započnu razvijati osjećaj odgovornosti za čuvanje i zaštitu okoliša. To, naravno, uključuje i brigu za biljni i životinjski svijet, odnosno, pozitivan i zaštitnički stav prema njima.

Cilj ovog projekta je istraživačko učenje djece, stjecanje znanja i iskustva gospodarenja otpadom te usvajanje vještina korištenja otpada u nove svrhe. Kroz svakodnevne životne situacije djeca usvajaju, konstruiraju i sukonstruiraju vlastita znanja te razvijaju naviku odgovornog ponašanja prema otpadu iz kućanstva ili vrtića. Djeca također osvještavaju međuovisnost žive i nežive prirode ljudskim djelovanjem na okoliš.

 
Svjetski dan zdravlja u DV Trešnjica Ispis
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 11:41
Svjetski dan zdravlja u dječjem vrtiću Trešnjica u Tugarima obilježava se treću godinu za redom. Kroz razne aktivnosti, priče i posjete djeca su naučila da se za biti zdrav treba pravilno hraniti, dovoljno spavati, boraviti na svježem zraku, redovito vježbati i njegovati pozitivan stav prema životu. Tijekom godina uoči Svjetskog dana zdravlja organizirana su zajednička druženja djece i roditelja koja su se pokazala kao pravi odabir u suvremenom svijetu koji je sve više usmjeren na loše navike kako roditelja, tako i djece. Iz godine u godinu odaziv roditelja sve je veći. Posebno želimo zahvaliti našim tatama koji su i ove godine zajedničkim snagama uredili prostor dječjeg igrališta. 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 1 od 4