Kutak za roditelje

Kontakt

Ravnatelj

Ravnatelj

Četvrt Vrilo 1, Omiš

098/306-521

021/862-603

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Tajništvo - uplate roditelja

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/635-012

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Računovodstvo

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/648-634

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021635012

tajnistvo@vrtic-omis.hr

Download sekcija

Zahtjev za ispis djeteta (slati e-mailom ili poštom)
Anketa Ispis
Utorak, 20 Travanj 2021 09:27
Od iduće pedagoške godine 2021/22. organiziramo integrirane programe u pojedinim vrtićkim skupinama i to:
1. Integrirani program ranog učenja engleskog jezika
2. Integrirani sportski program
3. Integrirani  program katoličkog vjerskog odgoja.

Što programi nude?
1. Integrirani program ranoga učenja engleskog jezika nudi sveobuhvatno učenje engleskog jezika u sklopu odgojno – obrazovnog rada skupine. Program vode odgojiteljice sa znanjem jezika B2 kategorije. Materijalni uvjeti za provođenje programa obuhvaćeni su audio – vizualnim materijalima na engleskom jeziku (filmovi, CD, knjige, slikovnice, igračke…). Djeca bi simultano slušala i govorila engleski jezik u svim situacijama života i rada u vrtiću,  upoznala i prihvatila jezik, te se njime služila.

2. Integrirani sportski program potiče sve oblike tjelesne aktivnosti, upoznaje djecu sa sportovima, potiče i produljuje interes za tjelesnom aktivnošću kroz igre, zabavne sadržaje, unaprjeđuje zdravlje djece, njeguje zdravi stil života imajući u vidu sveobuhvatnu dobrobit za dijete (osobnu, emocionalnu, tjelesnu, socijalnu i obrazovnu).Naročito se njeguje suradnja s roditeljima kroz praćenje sportskih aktivnosti, odlaske na sportska događanja u lokalnoj zajednici, organiziranje različitih sportskih događanja sa stručnim udrugama i ustanovama. Djeca sudjeluju u različitim sportskim aktivnostima izvan vrtića (posjeti stadionima, klubovima, bazenima, sportskim događajima kao učesnici ili promatrači). Prostor odgojne skupine biti će prikladno opremljen sportskim rekvizitima i spravama. Program vode odgojiteljice sa sportskom naobrazbom i prof. kineziologije. Cilj je stvoriti naviku zdravog življenja kod djece.

3. Integrirani program katoličkog vjerskog odgoja njeguje dječju duhovnu dimenziju koja ga čini osjetljivim za otkrivanjem i oblikovanjem njegova života u odnosu prema sebi i drugima, te na poseban način prema vjeri kroz igru, priču, glazbu, smišljenu molitvu kojom otkrivaju svoje skrivene želje, potrebe, dvojbe ili strah. Tako pomažemo djeci da shvate svoje vrijednosti te izgrađuju osobnu dimenziju vjere utemeljene na ljubavi, nadi, istini, dobroti, opraštanju, poštivanju, razumijevanju i mudrosti. Uz postojeće centre aktivnosti, djeci se nudi osmišljeni vjerski centar gdje su ponuđene aktivnosti, knjige, slikovnice, audio-vizualna sredstva, igračke, kao i simboli katoličkog odgoja: Biblija, križ i svijeća. Program vode odgojiteljice predškolske djece sa završenim teološko-katehetskim doškolovanjem.

Što s uobičajenim odgojno – obrazovnim radom?
U odjeljenjima s integriranim programima provodi se uobičajeni odgojno-obrazovni rad uz pojačan rad na ranom učenju engleskog jezika, sportskog i vjerskog odgoja.
U odjeljenjima u kojima se ne organiziraju integrirani programi, radi se kao i do sada.

Plaćaju li se integrirani programi dodatno?
Svi integrirani programi prijavljeni su na natječaj za dodjelu novčanih sredstava od EU fondova te su besplatni dok traje vrijeme natječaja, tj. plaća se kao i do sada samo cijena boravka (6, 8, 10 – satni).Nakon isteka financiranja preko EU programi će se plaćati dodatno. Npr. cijena za 8- satni program je 480 kn + cijena integriranog programa (od cca 60-100 kn).

Kome su namijenjeni integrirani programi?
Programi su namijenjeni svoj djeci od 3-7 godina u izabranim odjeljenjima u Omišu.

Što s vrtićima na selu?
Zbog organizacijskih uvjeta u vrtićima u mjestima: Tugare, Gata, Blato n/C, Kostanje i Kučiće, organizirat će se kraći programi ranog učenja engleskog jezika i sportski program koji bi se provodili nakon radnog vremena  u prostorima vrtića (vanjski i unutarnji), 2 puta tjedno po 30 min. Program bi provodili odgojitelji sa znanjem engleskog B2 razine i prof. kineziologije. Kako su i ti programi prijavljeni na natječaj za novčana sredstva preko EU fondova bili bi besplatni za svu djecu u vremenu trajanja natječaja. Nakon tog vremena bi se naplaćivali.
 

Anketa